8 september 2023
19:30

Västerhaninge IF

Referat: Huddinge IF UTV Sva - Västerhaninge IF

Formstarka Västerhaninge, med tre raka segrar, gästade oss på Källbrinks IP för en sen fredagsmatch på en icke myggfri spelplan. Gästerna fick en kanonstart då deras målfarliga anfallare redan i den 4:e matchminuten kommer först på en nick menat hem till vår målvakt och sätter gästerna i ledningen. Trots att vi är serieledare så är det lite ovanligt för oss att vara det spelförande laget. I den första halvleken lyckas vi skapa en hel del farligheter men våra avslut är lite för oprecisa, ofta skjuter vi över målet, eller så är deras målvakt välplacerad och tar våra skott. Gästerna sticker upp med lite farliga kontringar med sina snabba anfallare och yttrar men vår backlinje dirigerade av mittbacken Ture H. har hyfsad koll på dem. Gästerna leder i halvtid med ett mål mot noll. Vi startar andra halvleken med gasen i botten och skapar omgående flera farligheter. Kvitteringen kommer i den 43:e minuten då Amadeus E. gör sitt första mål men inte sista för dagen på assist av Farouk El. M. Vi fortsätter att pressa våra motståndare högt upp men initialt har vi svårt för att göra fler mål. Gästerna som varit hårt tillbakapressade jobbar sig upp i banan och skapar ett par farligheter. Vi fortsätter att jobba stenhårt, återterövrar initiativet, och med 17 minuter kvar att spela kommer det förlösande 2-1 målet återigen genom Amadeus E. denna gång på assist av Charlie Ä. Gästerna är nu tvingade att flytta upp laget och det skapar ytor och redan nämnda Amadeus E. utnyttjar det två gånger om, först i den 72:a minuten på assist av Liam A. och i den 77:e minuten på assist av Farouk El M. Vår offensiva mittfältare Amadeus E. gör med andra ord en poker, fyra mål i samma match.